Martinkó Tamás

Szólógitár

Martinkó TamásDunaújvárosban született, fiatalkora meghatározó éveit is ebben a városban töltötte.

A ’90-es évek gazdag és változatos zenei élete, ami akkoriban a szülővárosát is erősen áthatotta, gyorsan magával ragadta. Nagy hatással voltak rá a kisgyermekkorát végigkísérő jobbnál jobb zenék: otthon nonstop Hendrix, Doors, Stones, Beatles, Dylan és rengeteg más brit és amerikai előadó zenéje pörgött, tudat alatt szívta magába a ’60-as, ’70-es évek rock and rollját.

Tizenhét évesen kezdett gitározni és hamarosan egy baráti társaságból verbuválódott, Mudguard névre hallgató együttesben kezdte megismerni a közös zenélés örömeit. Egy tagcsere után megalakult első komolyabb zenekara, a Galapagos, amely aztán közel 15 évig működött. Két nagylemezt készítettek, és több dalukat rotációban játszotta az akkoriban meghatározó Radiocafé.

Marcz – ahogy barátai ismerik – főként autodidakta módon képezte magát, 1998-tól pedig három évet töltött az akkori Postás zeneiskolában, Kormos Janó és Juhász Gábor voltak a tanárai.

2004-ben Pestre költözött, ahol hamar bekerült az underground zenei körökbe. Így ismerkedett meg Balázzsal is, aki 2018-ban meghívta újjáalakuló zenekarába, a Negyvenkettőbe, a szólógitárosi poszt betöltésére.

Zenakarok:

(korábbi és jelenlegi)
Galapagos
Mantra Porno
The Moullin Rouges
Németh Róbert (ex-HS7)
Antekirtt
Paulina and the Weavers
Bittnersweet
Negyvenkettő
Dalai Dávid
Lidérc
Pluto