Bio

A Negyvenkettő első EP-je 2018 októberében jelent meg Járat a Holdra címmel. Az albumkezdő dal, a Semmi, a Petőfi Rádióban debütált. A Tovább tart című szomorú-szerelmes sláger klipjét, amely a szerelmi csalódásból csinál keserű viccet, 2018 nyarán a Recorder mutatta be, tévés premierje az M2 Petőfi TV műsorán volt, a lemezbemutatónak pedig november elején a TRIP hajó adott otthont.

Negyvenkettő

Járat a Holdra című, négy számot és egy bónusztracket tartalmazó középlemezen ráadásként a zeneipart fricskázó Szórakoztatóipari gyár című dal kibővített verziója hallható, amelyben a csapat több zenész barátja is szerepel vendégénekesként: Kardos-Horváth János (Kaukázus), Borovitz Tamás (Malacka és a Tahó) és Kovács „Indigó” Pista (Indigó Utca).

2021 májusában jelent meg a zenekar első kislemeze Félkész dal címmel. A megszokott, vidám alteres szöveg ezúttal reggae-s lüktetéssel szólal meg, amit egy ütős hegedűszóló tesz még különlegesebbé. A dalt György Andi énekli, aki most először kapott önálló szerepet Nagy Balázs Krisztián énekes-dalszerző mellett; viszont ez a dal kifejezetten neki készült, így ebben övé a főszerep.

2022 márciusában a Másodosztály című kislemezzel rukkolt elő a csapat. Az előző, vidám anyaggal ellentétben most egy súlyosabb, szókimondóbb számról van szó. Bár vannak benne finom, zongorás-hegedűs részek, de a végére már a duplázó is előkerül…

Tagok:

György Andi: hegedű, ének
Horváth Gábor: basszusgitár
Martinkó Tamás: szólógitár
Nagy Balázs Krisztián: gitár, ének